till anonym och missunsam

Jo jag vet att jag redan har barn! Jag vet att jag egentligen inte räknas som barnlös. Är verkligen jätte glad för de två barn jag har, jag lider jätte mycket med dessa par som inte ens får ett barn! Älskar mina två mer än själva livet och hade inte överlevt utan dessa. Men detta är MIN sorg, MIN kamp och jag använder den här bloggen för att få ut all frustration och besvikelse...Men som för alla som försöker där det inte fungerar oavsett "fel" eller inte så gör det sjukt ont när andra lyckas, man påminns bara om vad man själv inte kan få, att man är maktlös inför sjukvården som styr och ställer över kroppen... Man är helt utlämnad till dem, man måste ha ägglossning på exakt rätt dag för annars så är det stängt osv. DVS du kan inte ha ÄL på en helg eller nu under mellan dagarna för det är stängt, precis som i sommras... Min man har inte några barn sen tidigare och han vill inget hellre...

Det är inte rättvist

Nu har jag precis fått veta att en bekant till mig väntar sitt 5:e barn!!! Det är inte rättvist, varför får inte vi?. Nu vill jag bara lägga mig ner och dö!


Kalas och lite annnat

Min "lilla" kille fyllde ju år i torsdags och igår hade vi lite släkt kalas. Min mor och hennes fosterdotter och min lillebror dök upp samt min svärfar. Födelsedagsbarnet hade ju givetvis fått välja vilken typ av tårta han ville ha. Jag hade hoppats på att få göra något med sugarpaste och kanske lite pumpor( hittade sugarpaste på en en affär) och få tillfälle att öva på fina tårtor, är lite avis på folk som gör så gudomligt vackra tårtor. Men han ville ha en godistårta, så en godistårta blev det. Han ville ha röda gelehjärtan på kanterna av tårtan, sen blev det tre stora cocacolaflaskor på toppen, lite husvagnar och gelehallon, och lite kristyr med hans namn och ålder. OCH givetvis 5st ljus att blåsa ut =P Idag kommer min pappa och då ska vi fixa lite chocklad fondant eftersom att han är gluten allergiker, tror inte tårtor,rulltårta och kakor passar så bra då. Annars är jag ensam hela helgen med barnen då maken har en arbetar helg... Sen är jag lite sur på dagis/fritids, alltså jag kan förstå att de behöver ha utbildningsdagar m.m MEN måste de dela upp de? Alltså: Ä1s fritids har stängt :torsdag och fredag Ä2s dagis har stängt: Måndag Tänk om man har ett jobb och är ensamstående, det betyder att man måste vara borta från jobbet 3/5 arbetsdagar ist för om de skjutit ihop det samtidigt. Eller tacka nej om man är timvikarie(som jag är) till arbetspass. Jag har TENTA på fredag så det där med plugg vette 17 hur det ska gå.. Eller ens skriva tentan när man inte har barnpassning

Nu ser vi frammåt

Ja nu har blödningen slutat och kuddkrigen kan börja igen. Testade med ett idag och det funkade okey, var lite nervös och orolig att det skulle göra ont. Men det gick bra. Och idag fyller "lillkillen" 5år! Stora killen! Han blev uppvaktad med paket och frukost på sängen och ett värmeljus på brickan. Paketen innehöll en "matlåda" med blixten maskin( Mac qeen (stavas?)) och en ny termos, de brukar ha utflykt varje torsdag så det passade ju bra idag:) efter dagis fick han ett par nya skor och en brandbil! Åkte till bonusfarfar och käkade tacos på hans begäran. Tror att han är nöjd med dagen.


showroom

Ungefär så känns det. Har tappat räkningen på alla olika läkare som har gjort gyn-undersökning på mig sedan i augusti *försöker räkna* 9st olika !! Sen ska man kanske inte räkna in all op.personal el ssk studenten.
Men man känner sig ganska förstörd, mitt underliv är allas tillgång. Sen vet jag också att de har varit nödvändigt att göra dessa men iaf...

Att ta upp sex igen är lite små skrämmande( läs mycket) Det är inte sitt privata på något sätt.. Man känner sig som en attraktion.. "kom alla läkare, här har ni ett underliv att undersöka". Hur ska vi "vinna" tillbaka känslan av att det är "vårt"?

Det blir nog bra

Vi har varit och letat efter den där väldigt speciella lyktan, vi hittade inte någon ljuslykta men vi hittade helt rätt ändå...


Figurinen kommer från Willowtree och kallas för Angels embrace...

" Ja, ibland händer det att kommer små barn som ännu inte lärt sig gå ännu. Då måste Han Som Alltid Väntar skynda sig genom hela dalen för att hämta dem, och så bär han dem varsamt genom Den Mörka Dalen och lägger dem försiktigt ner i gräset på sommarängen" -ur Sommarlandet, en berättelse om hopp av Eyvind Skeie

Jag finner tröst i tanken på att vårt barn blev buret av en ängel till himlen, och därför föll jag för figurinen... 

Från min position

Då var det hr T som skriver lite, tänkte dela några tankar om hur det känns att drabbas av ett missfall från min position.

Jag måste börja med att säga att jag verkligen älskade våran "mygga". För mig, liksom för min fru, var det ett barn från alldra första stund. Att förlora henne har varit en fruktansvärd upplevelse och har skapat ett hål i mig som aldrig kommer kunna fyllas helt.

Att sen se sin älskade hustru lida så oerhört mycket som hon har gjort nu den senaste tiden är näst intill outhärdligt. Sen förra tordagen då allt började har det var undersökningar gånger massor - alla har gjort ont på henne. Tror inte det finns en tusendels millimeter av hennes underliv som en läkare inte har undersökt. Och jag vet hur jobbig fru M finner det med gynundersökningar i vanliga fall - jag har bara sett hur "obehagsrynkan" mellan ögen växt sig större och större.

Sen har vi smärtan, både den fysiska och den psykiska. Fru M har fått utstå så oerhört mycket smärta!!  Att stå bredvid och inte kunna göra mera än att hålla handen och försöka finnas -att inte kunna bota eller lindra - det har varit tungt. Jag har alltid försökt göra allt för att min älskade fru ska ha det så bra det går och när man i det här läget inte har kunnat göra så mycket att det blivit en svår upplevelse.
Jag finner ändå tröst i att jag tack vare bra kollegor och chefer kunnat vara borta från jobbet och faktiskt kunnat vara vid min frus sida och hålla handen - det är inte mycket, men det är vad jag har kunnat göra.

Sen har vi den speciella upplevelsen av att vara man på besök inom en kvinnlig del av vården. Både på mottagning, men speciellt på avdelningen har jag upplevt att en stor del av personalen varit allt mellan misstänktsam till fientlig mot mig. De har dessutom behandlad fru M med minsta möjliga respekt. Ingen - exakt ingen - har frågat hur hon har mått under dessa dagar. Inte ens när hon föll ihop i korridoren på avdelningen var det någon som brydde sig.
Det fanns ett undantag - en underbar sjuksköterskestudent på avdelningen som verkligen såg min fru och som var helt underbar i sitt bemötande.

Nu sitter vi här med vårt tomrum som alldrig kan fyllas. Så klart hoppet lever om att nästa gång går det bra - men efter den här upplevelsen tror jag varken jag eller fru M kommer våga hoppas riktigt förrän v 12 när det tar sig nästa gång.

Älskade "mygga" - det var en ära att få vara med dig den korta tid du var med oss. Kommer alltid sakna dig /Pappa

ett missfall

Idag har vi varit iväg och hälsat på min mormor och morfar, det är en bit att åka och under den tiden har jag hunnit fundera på en del saker. Jag vet att det krävs ett visst antal veckor i magen för att det ska få benämnas som ett barn, i mina veckor kallades det för embryo.

För mig är det inte ett embryo, för mig är det ett barn. Jag har förlorat ett barn! En sorg som jag alltid kommer att tvingas bära. Men mitt barn kan inte få en fin begravning, jag har inte någonstans att sörja eller lämna blommor på. Inget vackert avslut eller några valda ord eller någon vacker bild att rama in Min sorg över mitt barn godtas inte av vissa människor. För mig blev det ett barn redan när befruktningen skedde, vårt mirakel som så snabbt fick lämna oss. Med förlusten av miraklet försvann även glädje, förhoppningar och drömmen.
Har städat bort alla kläder jag köpte, gömt dem i en låda på vinden, orkar inte titta på dem, kan inte förstå att det är över...

Vi letar efter en vacker ljuslykta att tända när sorgen blir för tung, en lykta att lysa upp mörkret inom oss. Det måste bara en speciell lyktam, vet inte hur den ska se ut, det vet jag när jag ser den.



jag vet att jag säkert får massa ilskna människor efter mig som hävdar att jag inte har rätt att säga att jag har förlorat ett barn eftersom att det inte ens blev fött eller ens hann utvecklas längre än 5+0. Men detta är min känsla, min upplevelse, min förlust! Det kan ingen ta ifrån mig

Till helvetet och tillbaka(?)

Den senaste veckan har varit en resa till helvetet och tillbaka men jag är osäker på om jag verkilgen har vänt om. Jag tar allt från början. På fredagen fick vi ju veta att det skulle bli missfall, men blödningen kom inte igång. På söndagen hade vi återbesök för att se om HCG-nivån hade sjunkit, det hade sjunkit från 4000 till 1100, men ingen blödning. Vi fick en tid på fertilitetsenheten på tisdagen. Läkaren där gav oss tabletter som skulle starta blödningen. Tog tabletterna vid 16:00 och vid 17 började helvetet. Blödningen började, men smärtan blev snabbt överväldigande, så det blev så att T fick ringa efter ambulans. Blev inlagd och fick mycket smärtstillande, men på morgonen efter hade fortfarande inte börjat blöda. De slutade med att fick åka på operation och skrapas. Vi fick komma hem igår, känslan att hem var inte rolig. Känslan är tomhet. Jag hatar känslan av tomhet. Ett hål som aldrig kommmer attt kunna fyllas. Insåg att jag kunde dricka ett glas vitt vin i helgen, trodde det skulle kännas bra, men tomheten blev bara större och mörkare. Kommer det sluta göra ont snart??

Ambulans

Fick åka ambulans till sjukhuset pga smärtan och blir kvar


Tabletterna

Är på plats sen ett tag, nu väntar vi. Moler lite i magen, inget blod. Ska försöka hålla er uppdaterade. Nu lite komedi: big Bang theory


min inkompetenta kropp

Ja nu är det officiellt, min kropp klarar ingenting! Den klarar inte att behålla en graviditet, den klarar heller inte ens av att se till att den döda graviditeten blöder ut. Så idag när vi var tillbaka för att kolla varför min blödning inte kommer igång såg läkaren att allt är kvar, ALLT!!

Så vi fick hem 4 tabletter att föra upp i slidan som ska dra igång blödningen och därmed tömma livmodern. Fick veta att efter att man fört upp tabletterna ( hur man nu för upp tabletter och inte vagitorier) så dröjer det ca 2timmar innan "helvetet" bryter lös. Då kommer blodet och smärtan. De poängterade att man skulle börja med smärtstillande INNAN man tog tabletterna. Blir smärtan för jobbig eller att blödningen blir för kraftig (vilket tydligen var vanligt) så skulle vi åka in genast, då blir det kanske en skrapning...

Jag är sjukt rädd!


Det är kört

Var inne på kvinnokliniken idag för att få besked om HCG nivåerna hade ökat eller minskat. Min kropp har agerat väldigt konstigt, blöder knappt alls och ingen smärta. Men nivåerna har sjunkit så det finns inget hopp. "Bara" börja om igen. Ska kontakta fertilitetsenheten igen imorgon för att få en ordentlig koll varför jag knappt blöder, så får vi fråga när vi kan försöka igen, jag vill inte vänta utan känner mig beredd att köra på.

Sörjde oerhört i fredags men efter beskedet idag så känns det bättre, nu när det verkligen är bekräftat att det är kört. Men kolla vad snygg min arm är efter blodprovet


Missfall

Fick konstaterat att hinnsäcken inte såg normal ut, bara vänta ut


Ont

Ont i höger sida av magen, ska in på koll


vecka 6

Har lite svårt att komma på vad jag ska skriva, hade trott att de mesta av mina blogg inlägg den närmsta tiden skulle vara med klagomål över hur illa jag mår m.m Men jag mår ju egentligen toppen bra, går runt och väntar på att illamåendet ska börja Känner mig inte alls gravid. Imorgon så är det någon form av inskrivningssamtal med BM. Ska vara där 10.30 och sen har jag en tid på VC kl 11.15 så jag hoppas att jag hinner båda. Har varit hostig nu sen en bit in i September och hostar lungorna ur mig, eller iallafall tills jag kräks. Sömn är inte att tala om ens, får sitta upp och hur bra sover man då?

Nu blev det ju lite klagomål iallafall, men slänger in lite info om min vecka. Imorgon så kommer det en ny magbild




 Vecka 6
Kroppen: Du kan känna av graviditetssymtom som yrsel och bli lite darrig i benen emellanåt, särskilt om du har stått länge eller reser dig häftigt. Brösten kan ömma lite och bli en aning större. Det är också vanligt att man blir väldigt trött. Du kan få lite pormaskar i ansiktet till följd av hormonerna. Du bör avstå från alkohol och rökning från och med nu. Alkohol, nikotin och andra droger är extra skadliga tidigt under graviditeten, då det är en väldigt känslig period. Det är även dags för dig att ta kontakt med barnmorskemottagningen. Embryot: Embryot växer cirka en millimeter om dagen. Det är lika stort som en ärta, det vill säga tre-fem millimeter. Det har fortfarande en svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar. Fosterhinnorna har bildats, men än så länge finns inte mycket vatten att tala om. Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

Uppdatering av appen

Nu är appen uppdaterad, undrar om det funkar nu


hmm

Först vill jag passa på att tacka för alla grattis! Sen blir jag jätteglad när ni kommenterar, fortsätt gärna med det. Har ni frågor så ställ dem gärna så ska jag svara på dem så gott jag kan.

Just nu har jag kommit hem från både skola och jobb, började jobba igår(söndag) kl 8 på morgonen och gick av nu idag (måndag) vid 11 sen mötte jag upp min make och min far för en lunch dejt =D Efter detta bar det i väg till skolan för en föreläsning i kvantitativforsknings process, Lika (o)intressant som det låter!

Så man känner sig ganska mörbultat i huvet...

Är ni fler som bloggar med blogg.se´s app? Strular den för er? Jag kan inte längre publisera via mobilen.. JÄTTE tråkigt... Var så bekvämt!

Ne nu ska jag gosa med Ä2 som varit borta i helgen, sen kommer Ä1 senare ikväll just nu är han på ridskolan...

köpt ny BH

Idag var jag och maken och köpte mig en bh då jag upplevde att BHn satt fel och gjorde ont. Så vi traskade iväg till triumph idag och fick hjälp med utprovning.

Jag brukade ha 70C men har nu gått upp några strl till 70E, så stora tuttar har jag nog aldrig haft! Inte konstigt att mina BHar suttit fel och gjort ont =P

magbild v 4+1

Nu är första magbilden officiella magbild fotad, vet att det bara är vätska men lite gosigt ändå. Ser ni att det är mammabyxor? Är väldigt svullen om man jämnför hur jag såg ut innan. Upptäckte att mina byxor inte går att knäppa och att tajts/leggings trycker på magen och känns obekvämt. Så istället för att köpa ett par nya i strl 42 som jag inte kommer kunna ha så länge, så blev det ett par jag kan ha på längre sikt också.. tokigt jag vet =P

Idag drabbades jag av en släng illamående på kvällen innan jag käkade Currylax men nu är det marrängsvisch

v4+1
image description


Nytt test igen

Har gått och nojjat över mitt svaga plus. Så jag tog ett nytt igår vid lunch. Tog ett CB digital och fick: gravid 1-2! Så nu är det otvetydigt, men tog senare testet vi fick från fertilitetsenheten. Tydligt där också. I morse hade jag en olustkänsla i kroppen, funderar på om det är ett begynnande morgon illamående. Har köpt ingefära i godis form.

Ska jobba dygn på söndag, undrar hur det ska gå


mitt mirakel

är på god väg

Nervös!

I morgon ska jag börja på universitetet igen och nya klasskamrater. Känns lite små pirrigt! Idag köpte vi nya kläder till mig och familjen, så jag är laddad med lite självförtroende. Kläderna är super snygga, ska försöka ta kort imorgon. Efter skolan ska jag jobba natt. Dock brukar det vara lugnt där jag ska jobba så några timmars sömn blir det nog


BIM -5

Gårdagen bjöd på att montera ihop min garderob från Ikea som jag köpte i måndags ( äntligen!!) sen firade vi svärfar på en fin restaurang här i närheten, han gick i pension i fredags. Han har jobbat i en verkstad hela sitt liv, så han tycker att det känns bra. Sen åkte vi men barnen till lek och bus landet här i närheten, för att leka bort socker chocken, efter allt lördags godis.

Idag eldar vi ris! Luktar så gott


RSS 2.0