Hindersmässan

Idag var jag och väninnan ute och gick på marknaden i stan. Vi bestämde träff tidigt på dagen för att undvika folkmassorna som kommer på eftermiddagen. Vi gick och kollade på massa skräp och lite annat också. Godis inhandlades ( dock ej av mig), vi käkade en varsin hamburgare till lunch. Sen köpte vi oss efterrätt. Hon köpte en munk och jag köpte...


lite flyt i vardagen

Insåg att det var länge sedan jag bloggade... Så jag tänkte ge er lite goda nyheter! Jag klarade min anatomi och fysiologi tenta som jag skrev i Januari. Så nu har jag skrapat ihop 30hp.
Sen finns det massor av jobbiga saker att skriva om men känner att just nu finns inte styrkan att skriva om det

Dansar en glädje dans..

så gott jag kan med mina höfter!
Har haft problem med CSN eftersom att jag gick om T1, har haft så svårt med dyslexin att jag bara tog 7.5hp under våren, därför valde jag att gå om. Men CSN vill att man tar 33.? poäng på ett år. Hur skulle jag kunna ta det när en termin är 30hp? Jag gick ju om samma termin alltså kan jag inte ta mer än 30.
Fick besked om att jag inte var berättigad till studiemedel denna termin eftersom jag inte tagit rätt antal poäng. Överklagade och skrev ett personligt brev där jag förklarade min dyslexi och att jag velat klara mig utan hjälpmedel pga tidigare erfarenheter som gjort att jag blev utan vänner och anklagad för fusk av klasskamrater.
Sen tryckte jag på att efter att jag tog hjälp nu i höstas så har jag klarat av alla tentor. Sen tryckte jag också på missfallet,skrapningen och att morfar är döende och att det påverkar mitt mående och resultat..
JAG fick rätt!!! Får CSN iallafall!

Ett kort inlägg

Var iväg på KUB idag och fick se mini igen, betydligt lugnare än sist. Alla mått var bra och h*n viftade med händerna, ett tag såg det ut som om h*n sög på tummen. Nästa titt blir den 27/2


tentadax

Uscha jag hatar verkligen tentor! Riktigt HATAR!! Sen blev det ju inte bättre av att den här tentan ligger på en lördag, som om inte det vore nog så skriver vi mellan 14.15-18.15..
Har lärarna/tentavakterna inget bättre för sig på lördagskvällar? Det har iallafall vi studenter som har ett liv *asg*
Nästa kurs börjar redan på måndag... FINT ge oss en tenta på en helg och ge oss minimal paus emellan!
Märks det att jag är lite anti idag??
Jag klarade mig från magsjukan som härjade i familjen under veckan. Mycket tackvare min mamma som tog hand om Ä1 så att han inte var här och smittades eftersom att jag har tentan att skriva idag..
Tycker mig ana buffar i magen men tycker det är för tidigt för det. De buffar jag känner tycker jag är aningens för kraftiga, är ju bara i vecka 12+4 idag..

oj vad tokigt det blev

Vi åkte in till barnvagns affären och började granska barnvagnarna, deras olika färger och modeller.. Vi har till syvene och sist bestämt oss för att faktiskt köpa en ny vagn, min stora dröm =). Det fanns flera orsaker till att vi gjorde det valet... Tänkte rabbla upp dem:

1. Möjligheten att välja en vagn precis som vi vill ha den
2. Garantierna gäller
3. Vi kan hämta den när det passar oss-
4. Lättare ett sälja om vagnen är av nyare modell.
Sen kommer jag nog inte på fler argument...
Jo iallafall... Börjar diskutera med försäljaren lite kring färger och leveransdatum osv. Och då berättar hon att Emmaljunga försöker tömma sina lager till sommaren och att man inte ska utgå från att färgen finns kvar... Och skulle den färgen vara slut får man vänta minst till Augusti. Hon berättar vidare att man kan boka vagnen och få den levererad ett datum som vi själva har valt. Och de har någon form av förlossningsgaranti om att ngt går fel så betalas hela summan tillbaka, dvs du står inte med en barnvagn mitt i sorgen som du vill göra dig av med...
Så vi bestämde oss för att boka våran vagn redan nu så att den finns kvar när det är dags, vi vill inte changsa eftersom att ett av argumenten var att få välja hur vi vill ha den xD. Vi betalade 1500:- handpenning..
Och så här ser den ut:
En Emmaljunga duo edge 2012 forrest
Vad tokigt det blev =D

Plugg och annat nyttigt

Japp den senaste veckan har bestått av plugg, plugg och mera plugg. Nämnde jag förresten att jag har pluggat i veckan? Idag efter lunchen så ska jag ta ett litet break och gå iväg och kolla på lite olika tyger till barnvagnen. Har ju bestämt oss för att faktiskt köpa en ny emmaljunga duo edge med sportchassit. Känns tryggare med lite garantier och en stadig vagn till oss som bor på landet.


besviken idag

Idag hade jag en mycket efterlängtad tid hos sjukgymnasten. Jag hade blivit lovad en TENS och såg verkligen framemot att kunna plocka ut den idag.
Väl på plats får jag veta att en TENS kan man inte få innan 20fullgångna veckor! Det är 7 veckor kvar!!! Sen fick jag berätta om mina tidigare foglossningsbesvar och då ifrågasatte Sjukgymnasten varför jag blev gravid igen! Jag fick alltså sitta och försvara mig inför henne! Vet inte varför jag bemödade mig med det! Sen fick jag veta att jag inte kan få mer hjälp just nu, den jag har får jag klara mig med. Akupunktur får man heller inte före vecka 20.
Fick tips om att använda kryckor om det blir för djävligt (yey) och att fortsätta använda mitt foglossnings bälte. Samt en övning då jag använde dörrposten att "spjärna emot". Låter allmänt humbugg om du frågar mig.
Så all hjälp jag trodde jag skulle få nu efter 12 veckor kan jag se mig i stjärnorna efter...
Aja nu mer plugg inför tentan på lördag

Lite tidigt

Jag vet att jag är tidigt ut med den här gissnignsleken men folk i min direkta närhet har börjat gissa och därför behöver jag någonstanns att skriva ner listan. Så då fick det bli i bloggen.
Vad roligt att så många är med och gissar...
Vi kommer att titta på kön på RUL men har inte bestämt om vi ska informera omgivningen om vad det är för sort.
Kommer att lägga in bilder också på magen som ni kan titta på och gissa utifrån, dvs ni kan ändra er...
22/6, flicka,4013gr och 48cm (HerrT)
pojke, 3607gr och 52cm (Fia)
24/6 tvillingar flickor, 2100gr o 45cm, 2300 och 46cm
alt 1 flicka 3400gr och 50cm (gammel mormor)
1/7, pojke,4300gr och 51cm (FruM)
10/7 ???, 3200gr och 50cm (mormor)
15/7 pojke, 2800gr och 49cm (sommartjejen)
20/7 Flicka,3685gr och 52cm (sofi)
På lördag har jag en livsviktig tenta att klara, om jag inte klarar den blir jag helt utan CSN, not roligt!!
Som om inte det vore nog så har Ä1 blivit magsjuk.. Vi har lyckats skicka bort båda barnen (på gott och ont)
så att vi kan försöka minimera risken att jag blir sjuk, nästa omtenta på ämnet ligger i mars. Hittills känner jag mig okey och kanske kan blåsa faran över snart. Tack till min mor som tar hand om Ä1 just nu..

Gissningslek...

Tänkte höra om intresset att gissa på kön,vikt/längd och när den lill* kommer ut...BF är 23/7

22/6, flicka,4013gr och 48cm (HerrT)
pojke, 3607gr och 52cm (Fia)
24/6 tvillingar flickor, 2100gr o 45cm, 2300 och 46cm
alt 1 flicka 3400gr och 50cm (gammel mormor)
1/7, pojke,4300gr och 51cm (FruM)
10/7 ???, 3200gr och 50cm (mormor)
20/7 Flicka,3685gr och 52cm (sofi)

födelsedags firande

Äldsta pojken fyllde 9år i veckan som gått och eftersom att han har varit hos sin far så blev firandet här idag.
Han hade önskat sig en havreflarnstårta och en havreflarnstårta fick han. Maken hade fått ha lite knep för att den inte skulle bli tok söt. Söt blev den ändå men tydligen inte jätte söt.
Eftersom att jag inte klarar av att äta söta saker så kan jag inte bedömma tårtan annat än vad som sagts mig...
Idag plockade jag fram mina badkläder för att börja kunna simma för fogarnas skull.. Men tji fick jag! Har inga badkläder som passar

elaka fogar och mjuka kuddar

Det är ingen hemlighet att mina fogar har klagat ett par veckor och det blir svårare och svårare att sitta/ligga på ett bra sätt. Jag har alltid suttit med benen i kors men har fått order om att sluta med det eftersom att det påfrestar på höfterna. Så jag försöker förtvivlat att lära om hur jag sitter, det tar tid och jag glömmer ofta bort mig själv, vilket jag givetvis får sota för sen.
Fick ett tips av en vännina som också är gravid att köpa en gravidkudde. Så givetvis började jag googla efter nämna vara och hittade en på jollyroom.
106708_1.jpg
Så nu ska jag sova med den inatt... Ska bli mycket spännande att se hur det funkar.
Har fått tid till sjukgymnasten för utprovning av hjälpmedel, blir nog en TENS och lite annat...

Idag är en bra dag

Skrev ju en anatomi tenta i december och fick besked att jag inte hade klarat den. I mailet som kommer i samband med att man får veta tenta resultatet fick jag veta att jag hade skrivit 27p och att godkänt var 32! Surt tyckte jag men tyckte inte att det var konstigt att jag inte klarade den eftersom att jag mådde så pyton.

Fick tillbaka tentan och börjar räkna poängen, då visar det sig att de hade räknat fel! Hade 31.5p på tentan, då purknade jag till och frågade om jag kunde få den omrättad med förhoppningen att få ihop det där 0.5p eftersom att jag var så nära! Hon tittade på tentan och gav mig 0.5p till!

Så jag fixade tentan och är nu ikapp med studierna, inte illa för en dyslektier!


dagens äventyr

Fick åka till akm idag pga kraftiga smärtor i magen... Var jätte orolig eftersom att alla symptom är borta...
Vi fick sitta och vänta i ca 1.5timme (kort tid) innan läkaren kom. Då hade man redan tagit urinprov och gravtest. Allt såg normalt ut på urinstickan...

Läkaren tog en titt och konstaterade att allt såg bra ut,  och att mini levde rövare där inne! Så mycket att läkaren knappt lyckades ta de mått som behövdes... Måtten blev till sist 40mm fr huvud -> rumpa dvs v 10+5 vilket stämde helt med våra beräkningar. Läkaren konstaterade också att jag har en väldigt lätt blödande livmoderhals så vi får vänta ett tag till innan vi kan roa oss med "kuddkrig". Hon tittade på mini och sa att det nog inte dröjer länge innan jag känner av h*n...



Sammanfattning av året?

Funderar på att sammanfatta vårat år 2011, är det något som ni läsare skulle uppskatta??


RSS 2.0