lite annat

Efter att ha haft ett mardröms dygn på jobbet med knappt 1.5 timmes sömn så drog jag och herrT iväg och hämtade upp två vänner L och P för att käka en underbar delikates tillsammans med släkt och vänner..





Uscha tänker nog ni... Men fy vad gott..
Ta lite mandelpotatis,rödlök,gräddfil och en bit fisk =D
Sen sov vi länge idag. Jag sov i nästan 12- timmar för att sedan dra oss ut i skogen...
Varken herrT eller jag är svampkunniga men med appen "svampguiden" så lyckades vi hitta både vanliga kantareller och trattisar =D vi hittade ca 860gr


ännu mer besvikelse

Som om det inte varit nog av den varan den senaste tiden. De sista som hände var ju tiden med kuratorn. Idag fick vi ett brev från Fertilitetenhetens kurator, tänkte först att det var bekräftelsen på tiden vi fick. Men tji fick jag...

Du och din partner är välkomna till Fertilitetsenheten

Datum och tid: torsdag, 2011-09-08
Ni ska träffa: Kurator XX NN
Besöket avser: Utredningssamtal och beräknas ta ca 2.5 timmar. Blev tvungen att ändra datum till den 8e. Vi pratade on den 6e i telefonen, men fick förhinder den dagen.

Jo ni läste rätt.. De har flyttat tiden ännu längre....

Vi hade fixat en lösning på hur vi skulle hinna med den här cykeln, men nu går den iden åt skogen också.

Bara för att man inte kan få barn på naturligt sätt så ska man behöva ta vilken skit som helst.

en aning besviken

Jahaaa så står vi still igen. Åh jag hade hoppas att vi skulle vara igång till nästa cykel om en månad... På informationspappret så står det att vi ska kontakta dem när mensen är igång... Men nu till problemet: Vi har vid det laget inte fått ett godkännande av kuratorn.. Min mens beräknas dyka upp 1-2 september och våran kuratorstid är den 6e. SÅ egentligen borde vi kunnat få köra den här månaden, att vi ringer in första dagen i cykeln. På dag 11 ska man ju in på vul dvs den 11-12 ungefär. Vilket skulle ge oss marginal till kurator samtalet. skulle vi inte bli godkända av någon konstig anledning så har vi ju iallafall 6dagars marginal så att "våran" tid kan användas till ett annat par.

Sen är det väll som "alla andra" säger: Ni får ju bara vänta en månad till och det är inte någon garanti att ni lyckas på första försöket.
Jag vet det! Tro mig jag är väl medveten om oddsen. Men att få komma igång med en metod som iallafall ger oss ngra odds, gör att det känns mer uthärdligt. Vi har försökt sååå länge, först försökte vi inte ens utan slopade skydd helt i aug 2009, i Januari 2010 började vi planera samlivet efter min cykel. I Maj fick vi kontakt med FE och får beskedet att HerrT är helt steril för att sedan få ett sommar uppehåll kastat på oss och nu detta...

Så rubriken en aning besviken... Är nog årets underdrift

Dagens besök på F.E

Jo idag var det ju dags att få träffa en läkare för samtal..
Det visade sig vara läkaren som utför biopsierna för att ta reda på om det fanns spermier i pungkulorna. Väl där så började vi prata lite grann om vad en biopsi innebar osv. Vi pratade om spermieproverna och om kulorna. Han sa att det var väldigt svårt att avgöra om de skulle finnas spermier och OM det fanns så skulle de vara svårare att få till en befruktning eftersom att de spermier som "plockas" inte är mogna och då måste man microinjicera dem.

Han gav oss mer eller mindre valet att få välja själva(vilken konstig mening det blev), vi valde att skippa biopsin och gå direkt på donation. Vi har ju haft den här sommaren att fundera på och efter lite kloka ord från en tjej vars blogg jag följt i flera år, så kom vi fram till att gener är inte det viktigaste utan att pappa blir man om man tar sig den rollen. Vilket är fullt sant, HerrT har ju tagit sig an mina barn sen innan och ser dem som sina.

Så efter det beslutet fick vi lite info om donation och tillväga gångssätt. Först ska vi få prata med kurator, både HerrT och jag. Först separat och sedan som ett par. Om vi får godkäntt på deras psykosociala utredning så väntar vi bara på att få rätt dagar i cykeln.. Eftersom att jag har 28-dagars cykel så ska jag på dag 11 komma in och göra ett VUL för att avgöra om det ser ut som att det är en ÄL på gång. Efter det får jag ett datum(som avgörs av strl på äggblåsan) då jag ska börja med ÄL-stickor och när det ger utslag så måste jag ringa till F.E. Det gäller bara att det inte ger utslag på fredag eller lördag =/. De gör inseminationen dagen efter ÄL-utslag och de har stängt på söndagar.

Men han verkade tro att till nästa cykel som börjar om 2veckor så ska vi kunna vara igång, så nästa ÄL borde vara möjligt att få som första försök. IIhhh det känns pirrigt även om det är svårt att inte bygga några förväntningar..

Så är läget just nu...

Nu är vi inne i Augusti

Och för någon vecka sedan så fick vi ett brev från Fertilitetsenheten om att HerrT ska få träffa en läkare den 18e, orsaken är samtal.
Det är typ så här det står:

Välkommen HerrT
Datum och tid :18/8 kl: xx.xx
Du ska träffa: läkare
besöktet avser: samtal och beräknas ta cirka 30min

Informativt va??

Hur som helst så öppnade inte F.E förrns 1/8 efter deras semester, herrT ringde givetvis dit på telefontiden för att försöka få besked om vem han ska träffa och vad som ska samtalas om. Men receptionen kunde bara säga vem läkaren var. Det var läkaren som gör biopsier av pungkolorna för att se om det skulle finnas några spermier där.

Så vi anar väll att vi ska samtala om en ev. biopsi eller inte. Våran ordinarie läkare trodde inte att det skulle vara någon idé att göra en biopsi alls eftersom att HerrTs kulor är underutvecklade. Men vi får väll se hur det blir. Känns bara som att allt ska ta så lång tid jämt. Nu ska vi först dit och sen beslut om ev biopsi, beroende på hur det faller ut måste vi invänta tid för biopsi eller till kuratorn för att diskutera våran psykosociala situation.
Sen kan vi veta om det blir IVF eller Insemination.
Då blir det ju antingen medciner i flera veckor innan ÄP elller invänta ÄL. Ska ju ha Äl i slutet av aug.

Min mens har ju alltid varit punktlig men nu förra gången var den 5dagar sen! Kan ni förstå vad jobbigt och svårt det var att inte få börja hoppas...
 Så nu får vi se vad som händer denna cykel, är på dag 24...

Förslåt att det inte har bloggats så mycket. Det har ju varit stängt på F.E och jag vet inte om ni är intresserade av att läsa vad vi annars sysslar med


RSS 2.0