Nu är det nedräknkng

Idag är vi i vecka 20 och vi har gått halva tiden. Så nu börjar vi räkna ner istället.
Vi var på RUL igår och tog lite mått och två bilder. Mini visade "stolt" upp sitt paket för BM, vi får triss i pojkar här hemma. Namnet är bestämt och på fredag eller lördag åker vi med svärfar till Ullared för att shoppa kläder till alla 3 killarna ( oj vad konstigt det kändes att säga så), sen får nog älsklingen shoppa till sig. Ingen ide att handla åt mig, vet ju inte hur kroppen blir sedan.

Ett kort ska ni få


RUL imorgon

Imorgon har vi vårt efterlängtade rutin ultraljud! Vi fick en titt förra veckan pga sammandragningar och BM tog då de flesta måtten som ska tas. Men måtten på hjärtat fick hon inte. Mini var ytterst ovillig att samarbeta. Sen ville vi veta könet, och hon sa att hon inte skulle säga om hon inte var säker. Fick veta att mini är en han! Men att vi ska dubbel kolla på måndag.

Vad ska tro om det?


Idag är jag faktiskt helt ledig

Igår avslutades mina kurs Medicin A med klinisk medicin och allmänfarmakologi. Skrev en tenta som jag hade haft sån sjuk ångest inför, gick in med känslan av undergång. Hade tänkt att skriva en "fuling" på medicin delen:
"Eftersom att man inte ska changsa med mediciner så skulle jag slå i fass, men eftersom att jag inte har ett fass kan jag heller inte svara på frågan"
Men den ursäkten behövde jag inte använda. Gick ut med känslan av att det kan ha gått bra. Känner mig nöjd med min insatts iallafall, räknade ihop mina svar och räknade snålt, då fick jag ihop 43p och godkännt är 35p. Det kan ha gått..
Nu har jag ett glapp mellan kurserna till måndag och inga : jag borde läsa detta...alltså HELT ledig

oj, dax att blogga igen

Här har vi haft fullt upp med sjuka barn, sjuka makar och fruar. När den ena är frisk så börjar det andra osv.
Dagen idag började inte alls bra. Ä1s pappa smsade mig:
Går det att fixa fritids åt Ä1 på sportlovet? Jag och sambon hade tydligen kommit överrens om att bara ha de små och fixa i hemmet på sportlovet, men mitt minne. Jag vet precis hur dålig det är av mig, det behöver du inte berätta.
Vad säger man lixom? Det har varit uppgjort sedan höstlovet att han ska vara där på loven eftersom att jag pluggar och inte har lov, för mig är det viktigt att han faktiskt är ledig också. Det är heller inte första gången planer tvingas ändras pga sambon. Hon styr familjen med en järnhand och fadern törs inte nysa utan hennes tillåtelse. Det är alltid Ä1 som tvingas flytta på sig. Han börjar ju bli så stor att han inser att han inte betyder lika mycket för sin pappa som deras gemensamma barn (finns 5barn i familjen). Ä1 undrar ofta om hans pappa inte älskar honom.
Efter lite smsande så skrev han att han hade lyckats övertala sambon tillsist.
Andra nyheter är att min morfar har fått lite nyheter. Tumören i njuren var inte lika farlig som man hade trott, prostata tumören reagerar på hormonerna han får, den krymper =D OCH han kommer få sin trasiga rygg operarad ganska omgående. Helt plötsligt talar vi om ÅR och inte månader kvar.
Han har blivit gladere och mer lik sig själv igen...

en hoppsan och lite annat

Igår när vi satt och tittade på tv slog oss en hemsk tanke: Tänk om barnvagnen inte får plats i bagaget. Jo vi hade totalt glömt bort att mäta innan vi beställde vagnen. Vad gör man OM den inte får plats? Vi får ju garanterat inte tillbaka handpenningen.
Så vi fick en iskall klump i magen och maken for ut som ett skott i -19grader med måttbandet i högsta hugg. Han var inte ute länge innan jag hörde tunga steg på trappen.
Vågade knappt fråga om den fick plats... Fick den det??
Jo med 2cm marginal på vardera sida! Snacka om tur! Men då kan man ju fundera lite på dessa s.k kombibilar, om man äger en kombi så borde man ju kunna få in en barnvagn utan större problem. Det är ju en kombi! Men tydligen så har kombin strl minskat så mycket att i dagens volvo bilar så ryms inte denna vagn. Är det verkligen en kombi då??
Bifogar måtten på vagnen:
Vikt chassi: 8,9 kg
Vikt hjul: 4,0 kg
vikt sittdel: 6,1 kg
Vikt liggdel: 5,6 kg
Yttermått ihopfälld: 96x67x52 cm (inkl hjul, längd x bredd x höjd)
Sen tittade jag lite på melodifestivalen och jag vet verkligen inte om jag ska skratta eller gråta. Sean banan, vad 17 gjorde han där? Han kan ju inte bete sig som normala människor. Visserligen så är det en tävling öppen för alla. MEN vill vi skicka en sådan sexistisk och barnslig artist att representera Sverige när vi äntligen slipper kvala inför Eurovision? Sitta o beta sig i näsan när han filmas? Nej jag vet verkligen inte vad jag ska tycka om denna människa.
Sen har vi ju afrodite; deras låt var ju en solklar kopia på Dannys låt " in the club" från ifjol... Fanns det inga regler för plagiat??
Dead by aprils låt var okey om de hade skippat growlet!  Loreens låt var intet sägande och jag gillade inte hennes tai chi rörelser eller vad det nu var. Marie Serneholt var nog den jag gillade bäst av hela start fältet..
OJ blir nog ett långt inlägg...
Annars känner jag mig lite naken, jag har fått lämna in min iphone på lagning då högtalaren verkar ha spruckigt. Så jag har varit utan den snart en vecka. Fick låna en skit telefon men jag är kontaktbar iallafall. Ett stort minus är dock att alla mina telefon nummer är borta =(
Ringde till min operatör när jag såg att servicen var avslutat och jag ville veta vad de hade gjort med den.. De har bytt ut den så det blir en ny iphone och det gick på garantin *yey*
Nu ligger den på postens sorterings central i stan och jag kan inte hämta den eftersom att den inte kommer till butiken 100m längre bort förrns imorgon! Så nära men ändå så långt borta.....

En uppdatering

Hej och ursäkta att det dröjt en stund sedan senast!!


Då var i alla fall mr T tillbaka vid tangetbordet för en uppdatering av vad som hänt sedan senast...jag själv har slagit någon form av rekord i arbete - en kollega var sjuk och jag fick "äran" att jobba 7-22 i lördags.


På söndagen var det sedan dags för en av årets ABSOLUTA höjdpunkter - PALT!! Fru M:s far är en eminent paltbagare som gör en underbar pitepalt. Små blir dem inte heller - de är i storleken av mindre handbollar. Själv slukade jag 2 ½, fru M nästan 3 och en vän till oss som är mästarätare stannade på 3 palt. Efter en sådan stabil måltid infinner sig alldeles äkta paltkoma!! Den är i normala fall en underbar upplevelse - men denna gång skulle jag åka och jobba kväll direkt - och att jobba när man är i paltkoma är inte en fullt lika underbar upplevelse - även om det fungerade.
På kvällen skulle fru M hämta mig, men när hon kom hade hon kraftiga smärtor i buken. Ett kort konstaterande senare var vi på väg till akuten....
Efter prover och ultraljud konstaterades en njursten som "halkat ner" i urinledaren. Tack och lov för bra smärtlindring som gjorde att vi kunde komma hem samma natt. Det enda som var bra var att vi fick se "mini" igen och h*n växer som bara den och är ytterst livlig ;)


B1 och B2 var i helgen på en kryssning med B2:s far. Något som grabbarna verkligen uppskattade - B2 kanske lite för mycket...han hade satt i sig en tämligen stor mängd godis vilket fick negativa konsekvenser i form av illamående och kräkning på natten efter att han kommit hem....


Ja, i övrigt så tror vi nog att livet har sin gilla gång. Fru M kämpar på i skolan, skönt att det är lite tid kvar innan nästa tenta.


Till nästa gång: Må whäl!!


RSS 2.0