Kort inlägg

Det kliar!!! På händer och fötter! Och nederdelen av magen... Tydligen så är jag ganska sönder klias på magen... Har inte direkt tänkt på klådan förrns ikväll.

Idag har det varit en mentalt tung dag...


Vilken gång i ordningen?

In på förlossningen igen... Regelbundna värkar... Dock fick vi ett ur uselt bemötande fr en bm och hon idiot förklarade oss.. Träffade läkaren och allt såg okey ut.. Tog kort på ctg kurvan... Översta kurvan är hans hjärtljud och nedre är mina värkar


Ett inlägg till

Magen har inte hållit sig lugn idag heller... Väldigt oregelbundet. Men vi bestämde att det nog är bäst att hämta hem förlossningsväskan för att packa den. Sen hämtade vi hem våran vagn och bäddat den! Otäckt nära allt blev


Magbilden i v.30+4

Så här ser vi ut idag... Tycker ni att magen har sjunkit?


Stammis

På förlossningen!!!

Jodå visst blev det ett utbrytningsförsök ikväll... Ligger i skrivande stund på förlossningen och blivit stoppad med bricanyl inj. i benet. Värkarna jag hade var regelbundna med 3-4min intervall och jobbigt smärtsamma

Stackars maken som ska upp och jobba klockan 7. Men snart får vi nog åka hem!

Däremot så fick vi veta vart vi har min mor! Hon har ju varierat mellan att vilja hjälpa oss vid behov med barnvakt och att blåvägra. Tydligen så kan vi inte lita på henne alls! Hon vägrade komma till barnen när vi skulle åka in, orsaken var att hon ska ju jobba. Så återigen fick svärfar komma de 5milen upp till oss...


Det händer en hel del

Goder afton!!

Ja, jo, vi erkänner!! Det var verkligen länge sedan vi skrev någonting. Men vi kan, kanske, få skylla på att det har hänt en del.

Till att börja med så har Emanuel hittills lyssnat på utegångsförbudet och hållit sig på plats. Inte utan att bråka en del, men ändå. Dock har hans närvaro - i form av foglossning, slitit hårt på fru M. Hon har konstant smärta och den senaste tiden har det blivit näst intill outhärdligt. Häromkvällen var det riktigt illa, så illa att vi ringde förlossningen och frågade vad att göra. Tack och lov för en förstående barnmorska och en vettig läkare - vi fick okej på att använda Ketogantabletter som blivit över sedan fotbrottet för något år sedan. Med hjälp av Primperan(mot illamående) och Ketogan mot smärtan fick hon sova en hel natt för första gången på evigheter. Men läget är ändå komplicerat, att hela tiden ta morfin är ingen bra sak. Så imorgon ska vi kontakta barnmorskan och läkaren för att höra om de kan komma på något. Vi har ju redan jobbat oss igenom sjukgymnastik, TENS, akupunktur, bälten(breda och smala) osv. Fru M står nu på Alvedon i fulldos, och tål inte Citodon som är nästa grej att testa. Så läget är komplicerat och klurigt. Hoppas av hela mitt hjärta att läkaren har någonting bra att komma med som kan göra att läget blir bättre.

Annars har det varit utvecklingsamtal i skolan med Ä1. Det var som vanligt - han är duktig, men koncentrerar sig inte och tar alla genvägar som finns. Läraren var för ovanlighetens skulle riktigt okej och kom med bra idéer och inte bara en massa kritik - vilket tyvärr varit fallet vid tidigare samtal.

Sen har vi haft en sväng förbi akuten och AVA också... Det är så att fru M är allergisk mot getingar, men hon har inte blivit stungen sen barndomen och hade inte mediciner hemma. I det läget så valde en bålgeting att sticka henne på magen.... Det blev ett samtal till SOS och en mycket snabb ambulansfärd till akuten. Väl där vände det, men när vi kom upp på avdelningen för övervakning så startade det hela om och det var en liten stund riktigt ruskigt illa och det var oroväckande många läkare i rummet. Men summa sumarum gick det i alla fall bra och alla lever vilket är det viktigaste.

När det gäller hemmet så är allt som ska planteras och sås både sått och planterat och rädisorna har till och med börjat komma upp.

I veckan "ser vi fram emot" att få besök att socialtjänsten som ska prata med B1 om anmälan mot hans far. Känns måttfullt kul att få socialen på hembesök men det är ändå oerhört bra att de väljer att prata med Ä1 i en trygg miljö. Som bonus kommer hans kurator från skolan att vara med så B1 ville det och socialen har gått med på det.

Nu ikväll, när jag sitter och skriver detta, verkar det bestämt som om Emanuel ändå tänker vara lite olydig. Frun har sammandragningar och när hon var på toaletten var det någonting annat än urin droppade - kan ha varit fostervatten rent av. Vi får se vad som händer - kanske är det ett utbrytningsförsök på gång. Kan till och med vara så att vi avslutar kvällen på förlossningen....


Studiebesök

På förlossningen igen! Igår fick jag sammandragningar med 10min mellanrum och lite av slemproppen lossnade, tog bricanyl för att försöka lugna ner det hela men utan resultat. Så vi åkte in... Ctg kurvan visade viss aktivitet men livmoderhalsen var stängd och i rätt längd. Fostervatten fanns det gott om!

Vi konstaterade att han är olydig så han har fått utegångsförbud!

Idag är svärfar här och hjälper oss till tippen med skräp, är behövligt kan jag säga...


Väntan

Sitter på jourvårdcentralen med Ä2, han har haft feber sen i måndags och nu vill jag reda ut varför. Hans AT är det iallafall inget fel på. Ska nog tas crp (snabb sänka), lätt när ungen är stickrädd!


Begravning idag

Laddar inför begravningen med en tidig lunch och lyx shake blåbär på max


Blek mage

Får lite sol xD

Köpte en stol att sitta i, sitter ganska bra i den...

Sommartjejen: jo blogg.se hade problem att ladda upp bilder igår... Ska se om de blir bättre, annars får jag strunta i att ladda upp foton


Sommar!

Eller ja, nästan! Har haft två gudomligt sköna dagar med sol och värme. Hela familjen har varit ute och luktar sommar på kvällen, ni vet den där doften som huden får?

Ä2 är hemma idag med feber, han hade nästa. 39 grader i går kväll och vaknade med 38.1 imorse, så kära maken fick snällt ta en vab idag, jag får ju inte eftersom att jag är sjukskriven. Så nu är alla 3 ute i trädgården och påtar ( jag sitter i gräset och de andra är i grönsaks landet). Vart Ä2 får sin energi ifrån vet jag inte, man kan inte ens ana den höga febern, han kör för fullt i allafall.

Idag kanske vi köper en baden baden stol åt mig efter ett fulare fall ur hängmattan. Den stod inte helt plant på backen så den välte och jag landade med revbenen på stålställningen, lite mörbultad och öm över revbenen är jag!


RSS 2.0