mycket bloggande idag

Japps idag blev det mycket bloggande... Men detta är nog inte ett så långt inlägg...

Ville mest berätta att jag beställt en angelsound


Ny fläkt

Det var inte förra ägaren som gjort fel, det var utmattnings slitage så att fästet till motorn gav vika. Så vi har spenderat dagen med att jaga ny fläkt... Letat på alla ställen vi har i stan. Till sist hittade vi en för 1890:- med sugkapacitet på 500m3/h tror jag det var. Ser precis ut som våran tidigare men större motor och bättre ljus. Enkelt att montera var det också


Tack för tipset

Men det var fel modell, den har för små hjul för att passa här på landet. Behöver få tag i peachen som har större däck... Men tusen tack Veronica för tipset!


Just nu inväntar vi svärfar som ska komma hit och ta en titt på våran spisfläkt som låter ohyggligt når den används! Den är relativt ny men eftersom att den som ägde huset är totalt inkompetent när det gäller allt vad händighet är så får vi säkert köpa en ny. Han har säkert installerat den fel så att den gått sönder.

Annars så ska vi träffa banken på onsdag för att diskutera vilket lån vi ska få för att åtgärda avloppet, tidigare ägaren sa att avloppet var ua = bullshit, sen har vi även beställt en grej åt vattnet så det ska gå att dricka, vattnet har svavelgas i sig så det luktar ruttna ägg. Även här sa förra ägaren att det bara var att byta ett filter så skulle doften försvinna = mer bullshit

Lite bitter tro?


Tur och retur

Hej gott folk!! Då var det dags för en liten uppdatering från oss. Det hela började nu med att det bestämt stormade en hel massa både på juldagen och annandagen. Detta i sig spelar ju inte någon större roll, men det ställde in alla tåg och Ä2 var med sin far i Falun på julfirande. Och Ä2 skulle åka till morbror på annadagskvällen. Fanns inget annat råd än att sätta sig i bilen efter jobbet och köra en liten sväng tur och retur till Falun. Det gick bra även om förhållandena på vägarna lämnade en del i övrigt att önska. När vi kom hem fick Ä2 öppna sina julklappar medan vi väntade på morbror A. Ä2 fann året skörd MYCKET tillfredställande. Tror nästan att den STORA ambulansen han fick vann på knock-out. Lite senare på kvällen kom morbror A till Ä2:s oförställda glädje :) Med morbror A fick han dagen efter följa med till A:s jobb....A jobbar på Arlanda och Ä2 fick titta på det STORA flygplanen på riktigt nära håll - någonting som var oerhört uppskattat. Dagen efter var det lite hemlängtan och vi tog veckan andra långtur för att hämta Ä2 - denna gång till Märsta. Som bonus var det samma väder denna resa - regn och blåst :P Idag har han - Ä2 varit och lekt med en kompis med u.t med fru var och köpte födelsedagspresent till Ä1 som fyller hela 9 år nästa vecka. Nu önskar vi er - kära bloggläsare - allt väl och så återkommer vi så snart vi kan.

Håll i hatten!!

Det blåser storm här! Hunden vill inte pinka och det viner i huset... Jag tycker det är riktigt otäckt när det blåser så här mycket!


God jul!

Önskar jag er! Vi har haft det riktigt mysigt hemma hos svärfar. Åt hemskt god julmat och öppnade julklappar, sen drog vi till andra delen av släkten och snackade lite skit. Även om vi inte blev snackade med så mye. Men de är inget nytt att de personerna inte pratar med mig... Lååång historia.


magbild v9.3

Insåg i och med den nya kameran att vi inte tagit några magbilder på länge...


 <-- v.5+3      v.9+3-->

Syns det något?? *asg*

Da'n före da'n

Före doppareda'n!

Idag gick vi upp tidigt för att åka till expert och inhandla en ny kamera, rättare sagt en nikon coolpix s9100 xD

Jag har tidigare haft en nikon coolpix men när Ä2 tittade närmare på den och sen var det inte en fungerande kamera längre. Jag vill kunna fota mycket framöver ;).


Tidig julklapp

I måndags klippte jag av mig mitt långa hår och fick en riktigt kort frisyr! Lite osymetrisk är den också. På plats hos frisören försvann ca 1,5dm och inser att jag plötsligt kan ha roligare örhängen, för nu syns det ju när inte allt hår hänger ivägen. Så på tisdagen fick jag dessa av min make! Så fina xD


Frisläpp på riktigt

God afton kära bloggläsare!!
Mr T vid tangenterna igen. Min kära fru blev utskriven från sjukhuset i morse - tog inte många sekunder för läkaren att konstatera att hon mår mycket bättre. Efter en kort diskussion kom vi också fram till att en medicin mot illamående får räcka - detta då den andra "knockade" fru M helt....hon sov hela vägen till och från sjukhuset och ytterligare några timmar på förmiddagen efter att ha tagit tabletten i morse.
I eftermiddags hade vi träff med våran barnmorska igen. Fick lite mera information inför KUB-testet. Vi ska själva ringa och boka tid för det i början av nästa vecka - och själva testet blir troligen i början av januari.
Man tog också rutinblodprover på fru M - arma människa!! Efter x antal blodprover och infarter de senaste dagarna börjar hon känna sig lite som en nåldyna...
Och så kan vi ta lite kuriosa också: B1 går ibland lite i sömnen - pratar i sömnen gör han konstant. Igår kväll kom han plötsligt gående till mig och sa: "Du måste laga tummarna på de små sätena!!". Han upprepade sig några gånger - allt mer anglägen då jag inte förstod något. På frågan om han verkligen var vaken fick vi ett: mmm. Därefter vände han på sig och gick upp och lade sig igen....
Nu idag har han lika lite aning om vad han menade som vi hade igår :D

villkorligt frigiven

Eller kanske inte ;) Fick permis över natten, läkaren var inte super sugen på den biten men det gick att "köra över" henne med lite diskussion. Hon anser att jag borde vara kvar lite längre för att se att måendet faktiskt har vänt... Har fått behålla allt som jag har käkat idag så jag tycker nog att det har vänt. Känner mig mycket starkare och klarare i huvudet... Benen är inte lika svaga eller skakiga i knäna, sen hade jag inte längre ketoner i urinen så det kan väll inte bli så mycket bättre än så?

Jag hade ketoner i urinen i måndags och det är varningsklocka för att kroppen svälter.. DVS jag kunde inte behålla mat...



Nu när jag är hemma har vi klätt granen och julmusiken skrålar i högtalarna, barnen leker med legot från sin adventskalender..

Hem?

Jo som det verkar så kommer jag kanske få komma hem idag! Vore skönt! Tycker inte om att vara inlagd!

Har fått behålla allt som jag har ätit idag, fick i mig lunch idag (seger!!!). Maken är i antågande och kan ta mig ut på äventyr ut från rummet och avdelningen.

Ska få recept på medicinerna också


Rapport från sjuksängen

Ja vad ska man rapportera om då? Mår fruktansvärt illa och ligger med dropp. Får ngt mot illamåendet, hjälper kanske lite grann, spydde nyss.

Imorse blev jag väckt av ett luciatåg. Natt och dagpersonalen kom fin klädda och sjöng. Med sig hade de lussekatt, pepparkakor och julmust! Inte för att jag fixat att äta men vilken omtanke om oss som ligger inne. Jag blir kvar tills imorgon minst men får permis för att gå på lillkillens lusse firande!


Inget ont som inte har något gott med sig

Ja då var det hr T som satt sig vid tangenterna denna afton. Och anledningen till detta är att min älskade hustru har blivit inlagd på sjukhus.
Vad har då hänt undrar säker vän av ordning.... Ja, sedan ett par veckor har hon haft ett allt mera tilltagande illamående och det har ibland varit svårt att både äta och dricka och sedan få behålla det man fått i sig. Sedan igår kväll har hon inte lyckats behålla någonting alls. Ringde barnmorskan i morse och läkaren skulle ringa upp under dagen - vilket han inte gjorde. Ringde till kvinnoavdelningen i Karlskoga vid 17 tiden och de tyckte att det vore värt att åka till akuten för bedömning. Sagt och gjort - till akuten åkte vi. Det tog inte allt för lång tid att komma fram till det vi redan "visste" - att fru M är intorkad och behöver få hjälp med dropp och medicin mot illamåendet.
Allt detta är naturligtvis inget trevligt alls, men säg det onda som inte för någonting gott med sig. Läkaren gjorde ett ultraljud och vi fick se hur mycket vårt mirakel växt och såg hur tydligt som helst att hjärtat slog. Det var helt klart någonting av det vackraste jag sett :)
Till nästa gång: Må whäl!!

Njuter av "tystnaden"

Ligger i sängen och hör hur barnen spelar tv-spel. På vardagarna är det spelförbud hos oss. Jag började höra dem runt 8. Vet att de ätit frukost, snacka om duktiga barn jag har! Varför har jag inte gått upp ännu? Jo, när jag visar mig där nere så slutar lugnet, då börjas det alltid bråka. Mår ju illa på morgonen så jag inväntar effekt av postafenet, sen måste jag plugga inför tentan på lördag när jag klivit upp ur sängen.

Min mor har lovat att ta killarna ett par timmar under dagen, men får väll se hur det blir med det (som vanligt). Har lärt mig att aldrig säga något till barnen att de ska dit innan vi faktiskt sitter i bilen.

Maken jobbar sin helg, tycker det har funkat ok trotts illamående och trötthet. Igår åkte jag och barnen till lekobus landet och var där i 3 timmar, de lekte och jag testade att plugga. Trodde barnen skulle vara trötta på kvällen men tji fick jag för det..


Kläderna

Kort på det jag köpte igår


skäms på mig!

Det är väll det minsta man kan säga efter gårdagen och idag!

Det började igår egentligen då jag hittade en underbart äppelgrön barsjal! Den beställde jag på gående fot och fick hem den redan idag! Blev lite små chockad men hemskt glad...

Sen efter tenta idag mötte jag min gravida vännina och käkade lunch med henne, vi var överrens om att vi tar ett annat ställe nästa gång... Men inne på H&M fanns ett sånt underbart babysett med: Pjymas, boddy, byxor, mössa och haklapp.. Blev helt förälskad!! Neutralt i en fin brun nyans!

Jag som inte skulle köpa ngt innan KUB var gjort *skäms bara lite*

svar på tal

Hej!
Lite svar till somris och jennieek:
Jo detta är en spontangraviditet, ett mirakel om ni frågar oss. Men vi är hypernervösa att något ska gå fel.
Vi har ju sett mini med hjärtaktivitet men det hjälper inte för att få mig att känna mig lugn..


Dagen idag har bestått av lite plugg inför anatomi och fysiologi tentan som är imorgon.. Man kan ju undra varför man alltid alltid skjuter på att plugga tills det blir kris! Att jag aldrig lär mig! Kommer att kugga denna tenta men blir en erfarenhet rikare och får "äran" at plugga inför samma tenta igen...

det där med plugg

Var hos farbror doktorn igår för mitt illamående och han skrev ut lite B.vitamin som tydligen ska funka mot illamåendet... Pratade med honom och sa att jag hade lovat att inte klaga när jag blev gravid, då tittar han på mig och ler... Så säger han med "tycka synd om" stämma:
Om man mår så dåligt som du verkar må så får man klaga.. 
 
Han erbjöd mig att få en liter vätskedropp på plats... Ser jag så dålig ut??

Just ja sen var det ju det där med plugget, har enorm tenta på torsdag och hur lätt är det att plugga när man mår illa mest hela dagarna?? Fick lite näringsdryck av min mor så att jag får i mig näring.. Proviva innehåller tydligen inte tillräckligt mycket näring


Ursäkta mig

Jag vet att det är länge sedan jag bloggade. Det har varit ganska kaotiskt på den här fronten..
Har en del att uppdatera om... Men först tänkte jag ge er något att skratta åt.

Ä2: Mamma när jag ska bli storebror?
M: Det vet jag inte, det får du fråga din pappa om.
Då tittar han på mig som om jag är totalt dum i huvudet och säger:
Ä2: Men mamma!! pappor kan inte ha bebisar i magen

Trodde jag skulle dö!

Sen vill jag att ni ska få se världens vackraste nästan ingenting....



mini är på detta kort 6+2 veckor med beräknad BF 23/7 och längden var 2.6mm

Så nu får ni hålla alla tummar!!

Idag är jag i v.6+6 och mår fruktansvärt illa!

RSS 2.0