Fel

Gick inte att ändra när jag väl publicerat. Övre är äldsta och mitten är yngsta. Sen valde appen att lägga upp ytterligare en bild


Mina barn och deras tänder

Nu har det hänt igen. Äldsta pojken slog i sin permanenta framtand så den sitter löst, läppen är svullen och öm.


Var inte så länge sen han slog i samma tand och slog bort en flisa ur den. I samma veva så slog lillebror sönder sin mjölktand i över käken, så den fick dras ur :( vad är det med mina barn och tänder. Lägger in kort på bådas skador

Översta är minstingen


Voff, Voff viffo

....våfflor!! Idag är det tydligen våffeldagen! Min make bestämde att vi ska käka våfflor till frukost! Och nu sitter jag i köket och har precis läst min tidning och njuter av doften av nygräddade våfflor. Till dessa har han gjort en fruktsallad och grädde!

I salladen la han ner min älskade vattenmelon i utbyte mot att han ska köpa mer åt mig.
Har ni tänkt på vad oerhört fräscht det smakar? Jag kan föräta mig xD, fast sån är jag även om jag inte är gavid, vattenmelon är sommarens viktigaste ingrediens.


Så var det gjort

Jo polisanmälan gick bra och jag fick en bra polis som lyssnade och förstod. Han lyssnade på mina "vackra" medelanden från brorsan och bad mig att spara allt och fortsätta att polisanmäla så kanske polletten trillar ner. Annars så får jag byta nummer, visst kan jag göra det men risken är att min mamma ger honom numret eftersom att hon alltid stävar efter att vi ska ha en normal relation...

Hon har missat att han och jag inte har haft en normal relation på flera år! Nu kommer vi inte ens ha något som heter relation! Det kommer hon nog ogilla starkt.

När bror får veta om polisanmälan så kommer han att flippa ur igen och gorma och dumma sig igen, vilket kan ge mig mer att anmäla på gott och ont! Glad att han bor 25mil bort så förhoppningsvis kommer han inte hit och ställer till problem, jag är livrädd för honom! När han flippar ur tappar han alla gränser, vad är rätt och fel osv. Han är så labil att det är otäckt!


Ska blogga trevligare saker ikväll


Past the point of no return

Nu ska jag snart göra polisanmälan på min bror, ringde 11414 igår som hänvisade mig till min ordinarie station.
När jag gjort denna anmälan blir det både ett 3:e, 4:e och ev 5:e världskrig. Hör inte till vardag kanske att man för en anmälan på en familjemedlem.


Väntar på kompisen B för att ha lite stöd, ska ses vid 9. Sitter på en bänk i lä och njuter av solen.


Ordet hata

Är ett väldigt starkt ord som jag inte säger lättvindigt (vill jag tro iaf). Men jag har en s.k bror som jag verkligen hatar! Han har under flera år varit psykiskt labil och när han exploderar är det jag som får ta smällen.
Det går lite i perioder men nu den senaste tiden har det blivit oftare och oftare, senast för 3veckor sedan. Han är duktig på att kränka rent verbalt och verkligen "kasta skit".

Nu hände det igår och han ringer upp utan förvarning och gormar om att han minsann inte var bjuden på mitt bröllop för 2 år sedan ( givetvis var han det men han dök inte upp). Jag hör att han är " bortom kontroll" och lägger på. Då ringer han igen och lämnar medelande på min telefonsvarare, men väldigt otrevliga meningar. Så ikväll när barnen sover kommer jag att göra en polis anmälan ang förtal/ärekränkning.

Säkert läggs det ner men nu har jag tröttnat och vill markera att det räcker och att han har gått för långt.

Sen ska jag förklara hur jävla rädd jag faktiskt är för honom. När han är labil finns inga gränser alls.


Deppig dag

Säger inget mer än så


Firat en 50åring

Joo dagen bestod av födelsedags firande. Min far blev hela 50år så det blev en del folk. Vissa trevliga att träffa andra mindre trevliga. Hade egentligen ingen lust alls att träffa pappas fru. Hon har en förmåga att försöka trycka ner mig. Ex:

När jag fick mitt drömjobb så blev hennes reaktion och kommentar:

Då kan de inte haft många att välja på!

Det var 600 sökande till 6 platser! Så att trycka ner är hon duktig på!

Idag var inget undantag! - Vad tjock du har blivit!
Man kan säga sånt med skoj i rösten, det gjorde inte hon. Blev ledsen och fick inte ut ngt elakt tillbaka. Jag har inte gått upp ett enda kilo hittills trotts att normal vikt uppgång är ca 5-10kg i vecka 22.


Svar till somris.

Är olika aktiva substanser i olika antibiotika och de är bra för olika bakterier. Ex är kåvepenin standard vid uvi medans en annan antibiotika är changslös mot samma bakterier.

Magen blir helt klart lidande av all medicin men får le och se glad ut.


Hopprep

Har en son som upptäckt att man kan hoppa hopprep med mammas tarmar! Så känns det iallafall, annars kan man sparka på urinblåsan eller ännu hellre peta med fingrarna där!

Man börjar kunna ana hans dygns rytm nu, vakenhets perioder varvas med sömn.
På tal om sömn så har jag sovit som en kratta den senaste veckan, kanske 2-3 timmar per natt. Igår tog jag två sömntabl. Som är godkända att ta, utan resultat! Förra gången tog jag 1 ( för 2år sen) då var jag däckad i 3dygn, nu inget resultat på 2!!

Men fick hjälp och fick en annan variant, så inatt sov jag 7timmar. Hade jag inte fått sova vettigt inatt hade jag nog tappat vettet, kände att min verklighetsuppfattning var på väg att lämna mig. Kan ju lugnt förstå att sömnbrist är en tortyr metod


Blivit påminnd

Om magbild.. V.22


Hänt en hel del sen sist

Hej gott folk, och ev övriga!!

Det har hänt mycket sen vi bloggade senast - både på gott och ont. Låt oss börja det onda...för det har gjort ont på allvar. Min fru fick i början av veckan väldigt ont i magen, på ett ändå lite diffust sätt. Först trodde vi att det rörde sig om ett anfall av magkatarr och lite hjälpte medicin mot detta dag 1. Men det blev värre och i torsdags fick hon även lite feber. Fick henne att kissa på en urinsticka och den gav utslag. Vi ringde vårdcentralen och tänkte att det blir en kur antibiotika och sen är det bra. Men icke - fru M fick en tid inom en timme på vårdcentralen. Väl där togs en ny urinsticka och blodprover. Dessa visade båda på infektion och nu kommer problemet - en urinvägsinfektion ger inte utslag på blodproverna - det var alltså någonting annat än en urinvägsinfektion. Läkarna misstänkte bums njurbäckeninflammation - en UVI som satt sig på njurarna. Fick en ny tid på kvinnokliniken i Karlskoga mindre än en timme senare - så med gasen vältryckt mot mattan for vi till Karlskoga(det är en hyffsad distans mellan Fjugesta och Karlskoga).

Väl där träffade vi en specialist som fastställde diagnosen och meddelade att inläggning var absolut nödvändigt. Sen kom nästa lilla krux - fru M är allergisk mot penicillin..... så vad skulle de behandla med?? En lång diskussion mellan gynläkaren och en infektionsläkare hittade en möjlig väg. Och den fungerade, redan dagen efter var fru M i mycket bättre skick och fick komma hem. Men....inget utan ett men...hon ska äta en antibiotikakur i 7 dagar och därefter direkt påbörja en annan som hon ska äta tills Emanuel är född. 20 veckor med antibiotika!!!!

Nu tycker jag att vi går över till det goda. Vi var till Gekås i Ullared i lördags och shoppade till alla tre killarna. Med på resan var även min far!!

Gekås är en upplevelse i sig - och nu var det lördag och inte ont om folk om vi ska vara ärliga... Men vi visste vad vi skulle leta efter och efter 1½ effektiva timmar i varuhuset var vagnen fylld med grejer. Mest fick Emanuel...han har ju inget och lär behöva mycket. De äldre barnen blev även de välekiperade och även mr T lyckade köpa lite kläder(!). <br>
Längsta tiden i varuhuset var i kö - men inte så illa till kassan - kön till restaurangen för att äta lunch var värre!!!! Men maten var god och billig, så det kunde vi stå ut med.

Idag har det varit en lugn dag. Barnen har fått sina kläder och blev väldigt glada. Lite shopping blev det idag ockå - fru M upptäckte att hennes vårjacka oturligt nog inte fungerade så bra när hon nu är gravid - den gick inte att stänga för magen var i vägen. Så en ny vårkappa blev det.

Till nästa gång - må whäl!!

RSS 2.0